Het verhaal van SSHO

Van isolement naar participatie

De stichting Somaliërs Haarlem & omgeving heeft als doel  een brug te slaan tussen Somaliërs en de rest van de Nederlandse samenleving. Onze leden de weg te wijzen, advies geven, hulp en begeleiding bieden.

Ook willen wij instellingen die te maken hebben met Somaliërs adviseren en met hen samenwerken. Daarnaast willen wij in samenwerking met andere organisaties een bijdrage leveren aan de wederopbouw van Somalië.

Het begin

Stichting Somaliërs Haarlem en Omgeving (SSHO) is opgericht op 12 oktober 2007. Het initiatief hiertoe is genomen door een aantal inmiddels geïntegreerde (oud) Somalische vluchtelingen. De reden voor dit initiatief was dat er grote behoefte bestond binnen de Somalische gemeenschap aan voorlichting, taallessen, opvoeding, sportactiviteiten etc. We zijn trots op de weg die is afgelegd en kijken uit naar alles wat we samen nog gaan bouwen.

Mahad Ahmed

ONZE DOELEN

Integratie & Participatie

  • Het bevorderen van de integratie en de participatie van Somaliërs, die wonen in Haarlem en omgeving, in de samenleving.
  • De stichting tracht haar doel te verwezenlijken door: het organiseren van voorlichtingsbijeenkomsten over onderwijs, gezondheid, opvoeding, maatschappelijke ontwikkeling, organiseren van culturele bijeenkomsten en ondersteunen van Somalische kinderen door middel van huiswerkbegeleiding en coaching.
  • Bevorderen van de wederopbouw van Somalië door middel van projecten op het gebied van onderwijs en gezondheidszorg.
ONZE WERKWIJZE

Oog voor de mensen om ons heen

  • Doelgroepen gezamenlijk hun activiteiten te laten ontwikkelen.
  • Tijdens de activiteiten te werken aan duurzame contacten tussen groepen en  Nederlanders.
  • Betrekken van andere organisaties en instellingen bij de activiteiten.
  • De activiteiten staan open voor een ieder ongeacht etnische afkomst of geslacht.
  • Er wordt inhoudelijk deskundig en verantwoord gewerkt.

 

SSHO

Stichting Somaliërs Haarlem & Omgeving

Kleine Ringvaart
Floris van Adrichemlaan 102
2035 VD  Haarlem

KvK :  34 28 52 68

SSHO Nieuwsbrief

SSHO Shortcuts

Dutch NL Somali SO Afrikaans AF Amharic AM Arabic AR English EN French FR Italian IT Sesotho ST Shona SN Swahili SW Turkish TR Yoruba YO Zulu ZU

concept & webcontrol © CAPREA MEDIA