Skip to main content
11 oktober 2022

De democratie op tafel

De democratie op tafel

Het leek alsof half Haarlem was uitgelopen afgelopen vrijdag om aanwezig te zijn bij de wijkcafé bijeenkomst Gedeelde waarden.

Waarden, normen, we kennen ze allemaal, we hebben ze allemaal, maar ze verschillen ook nogal eens van elkaar. Wat mijn waarden zijn, zijn niet per se ook jouw waarden. Het wijkcafé gaat het gesprek aan en brengt zo onderling begrip. Waarom zijn jouw waarden anders, en kan ik dat rijmen met de mijnen. Waarom zou je mijn – voor jou afwijkende waarden – kunnen respecteren zonder je eigen waarden en eigenwaarde uit het oog te verliezen. Vrijheid, gelijkheid, solidariteit, de democratie ligt op de tafel van Het Wijkcafé.

Met de hoge opkomst is een groot deel van de Haarlemse wijken en buurten vertegenwoordigd in Ontmoetingscentrum Schalkwijk DIVERS! Ook is de Haarlemse politiek deze avond vertegenwoordigd, met de aanwezigheid van onder andere de wethouder van inclusiviteit en diversiteit, mevrouw Eva de Raadt en de fractievoorzitter van Jouw Haarlem Moussa Aynan.

Een serieuze avond, met stevige discussies en prachtige dialogen. De avond werd afgesloten met twee gedichten en een maaltijd. Met cultuur en culinair mensen samenbrengen, we doen het wel vaker.

Het wijkcafé is een initiatief van SSHO in samenwerking met Pro Demos (Huis van Democratie en Rechtstaat), Bureau Discriminatiezaken en Stichting Samen Haarlem.