Skip to main content
7 oktober 2022

Netwerkbijeenkomst zelforganisaties Haarlem groot succes

categorie:

Netwerkbijeenkomst zelforganisaties Haarlem groot succes

Zeven Haarlemse zelforganisaties hebben zich deze week gepresenteerd aan maatschappelijke organisaties en de gemeente Haarlem. De belangstelling was groot en de zaal was goed gevuld.

Tijdens de bijeenkomst geven de zelforganisaties een duidelijk beeld wie zij zijn en welke activiteiten zij uitvoeren in Haarlem. SSHO heeft duidelijk kunnen laten zien waar we vandaan komen, waar we momenteel staan en waar we graag met Haarlem en de Haarlemmers naar toe willen.

De zelforganisaties zijn gericht op migranten en vluchtelingen in Haarlem met verschillende achtergronden. In dit verband vragen zij ook aandacht voor de maatschappelijke oriëntatie van vluchtelingen en hun zorg voor deze doelgroep, omdat deze tegenwoordig nog maar een jaar door Vluchtelingenwerk worden begeleid en daarna door worden gestuurd naar de sociale wijkteams. Dit geeft extra druk op de vrijwilligers van zelforganisaties.

Na de presentaties kwam wethouder Diana van Loenen aan het woord en gaf aan dat zij zeer onder de indruk was van de passie en gedrevenheid van de zelforganisaties. Zij vervolgde graag samen te willen optrekken met zelforganisaties in thema’s als energie en armoede. De aanwezige voorzitter van de Wijkraad Boerhaave, de heer Rene Reeuwijk, zij verbaasd te zijn dat er zoveel actieve zelforganisaties zijn en vindt het jammer dat zij daar nooit over ingelicht zijn.

De avond werd afgesloten met een gezamenlijke maaltijd waarna er nog veel nagepraat werd.

In november wacht SSHO een volgende presentatie, waarin we onze toekomstplannen gedetailleerd kunnen onderbouwen en toelichten. SSHO Visie 2025, het belooft een mooie toekomst.