Somali SO English EN Dutch NL

Actief & Betrokken

SSHO haalt mensen uit hun isolement halen door hen te activeren en naar ons centrum te laten komen. Een plek waar ze zich veilig en vertrouwd voelen met veel herkenningspunten. Hier worden zij opgevangen door onze vrijwilligers en welkom geheten. Zij kunnen hier met elkaar in gesprek gaan, een spelletje doen onder het genot van koffie of thee. Hun directe aanspreekpunt zijn onze vrijwilligers die hen ook kunnen helpen met moeilijkheden waar zij tegen aan lopen.

Leren participeren

SSHO organiseert bijeenkomsten over onderwijs, gezondheid, opvoeding, maatschappelijke ontwikkeling, organiseren van culturele bijeenkomsten. Wij ondersteunen Somalische kinderen bij huiswerk en met coaching. Regelmatig bezoeken wij diverse mogelijkheden voor sport en vrijetijdsbesteding om de bezoekers van SSHO niet alleen uit te leggen wat allemaal mogelijk is in onze maatschappij, maar ze er daadwerkelijk ook mee in contact te brengen.

Missie & Visie

SSHO is een democratische organisatie die streeft naar een zoveel mogelijk volwaardige integratie en participatie van de Somalische gemeenschap in Haarlem Tevens wil SSHO een brug slaan tussen de Somalische gemeenschap en de Nederlandse samenleving en zal daarom samenwerken met andere organisaties, instellingen en personen. Voorts wil SSHO een bijdrage leveren aan de wederopbouw van Somalië.

ONZE DOELEN

integratie & participatie

 • Het bevorderen van de integratie en de participatie van Somaliërs, die wonen in Haarlem en omgeving, in de samenleving.
 • De stichting tracht haar doel te verwezenlijken door: het organiseren van voorlichtingsbijeenkomsten over onderwijs, gezondheid, opvoeding, maatschappelijke ontwikkeling, organiseren van culturele bijeenkomsten en ondersteunen van Somalische kinderen door middel van huiswerkbegeleiding en coaching.
 • Bevorderen van de wederopbouw van Somalië door middel van projecten op het gebied van onderwijs en gezondheidszorg.
ONZE WERKWIJZE

oog voor de mensen om ons heen

 • Doelgroepen gezamenlijk hun activiteiten te laten ontwikkelen.
 • Tijdens de activiteiten te werken aan duurzame contacten tussen groepen en  Nederlanders.
 • Betrekken van andere organisaties en instellingen bij de activiteiten.
 • De activiteiten staan open voor een ieder ongeacht etnische afkomst of geslacht. Er wordt inhoudelijk deskundig en verantwoord gewerkt.

  SSHO locatie

  ontmoetingscentrum Schalkwijk DIVERS!

  De Stichting Somaliërs Haarlem & omgeving bevindt zich in het verbindings- en ontmoetingscentrum Schalkwijk DIVERS!. Het ontmoetingscentrum ligt aan de Floris van Adrichemlaan 102. Een fijne en prettige plek vanuit waar wij onze projecten en activiteiten organiseren en uitvoeren.

  Voorzien van alle hedendaagse digitale mogelijkheden, breed inzetbaar meubilair en natuurlijk een keuken met bar voor een kopje koffie en thee.

  SSHO is uiteraard aanwezig tijdens lopende activiteiten, maar je kunt ook elke zaterdag en zondag bij ons binnenlopen tussen 10:00 en 15:00 uur. We staan voor je klaar met raad, je kunt je aanmelden voor onze activiteiten en uiteraard kun je ook gewoon even gezellig een bakkie koffie komen doen.

  Lokaal 1

  Zaal 1

  Zaal 2

  Zaal 3 & ontmoetingsruimte

  statutaire gegevens SSHO

  rechtspersoon

  • statutaire naam
   Stichting Somaliërs Haarlem en omgeving
  • ook bekend als
   SSHO
  • rechtsvorm
   stichting
  • KvK-nummer
   34 28 52 68
  • RSIN
   818 58 66 67
  • bezoekadres

   Floris van Adrichemlaan 102
   2035 VD Haarlem

  • telefoon
   06 856 40 157
  • e-mail
   info@ssho.nl

  bestuur

  Mahad Saed Ahmed

  voorzitter

  Bashir Mohamed Abdulkadir

  secretaris

  Hussein Elmi

  penningmeester

  Keurmerk & erkenning

  ANBI

  Algemeen Nut Beogende Instelling

  SSHO (Stichting Somaliërs Haarlem en omgeving) is ANBI erkend.
  Dit betekent dat donaties en giften aan SSHO in sommige gevallen fiscaal aftrekbaar zijn.

  partners & samenwerkingen

  verantwoording SSHO

  Contact

  MELD JE AAN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

  concept & webcontrol © CAPREA MEDIA