Skip to main content
15 maart 2022

Smaakvol succes van Ruiken & Proeven

categorie: ,

Smaakvol succes van Ruiken & Proeven

De eerste editie ‘Ruiken & Proeven in Schalkwijk’ kunnen we met trots een groot succes noemen. Ruim 150 mensen konden genieten van de geuren en smaken die De Ringvaart vulden, terwijl men volop het gesprek en contact met elkaar opzocht.

Op het handen schudden na, de boks lijkt een permanente plek te hebben veroverd, was het voor het eerst in 2 jaar dat we een groot evenement konden organiseren zonder restricties. En hoewel er met gepaste zorg naar elkaar wordt omgekeken, is ook goed te voelen hoe sterk mensen er naar verlangd hebben weer onder elkaar te zijn. Met elkaar te lachen, te praten en in dit geval ook nog eens verrukkelijk te eten.

De smaakpapillen zijn verwend met culinaire bereidingen uit Somalië, Marokko, Turkije, Syrië en Nederland. Eigenlijk de hedendaagse Hollandse pot, maar dan de weekplanning in 1 avond uitgeserveerd. Eten brengt mensen samen. Overal ter wereld. Onder het genot van een hapje is het makkelijk een gesprek aan te knopen en van gedachten te wisselen. Zo ook tijdens deze eerste editie ‘Ruiken & Proeven’. Hierdoor proefden de aanwezigen niet alleen op culinaire wijze van andere culturen, maar werden smaak, ervaring en nieuwsgierigheid ook in gesprekken onderling gedeeld.

Uit allerlei maatschappelijke oogpunten is deze eerste editie een groot succes te noemen. Allereerst het enorme gemak van samengaan van alle culturen die Schalkwijk en Haarlem rijk is. Ook het opstarten na 2 jaar pandemie is in goede orde verlopen. Maar het grootste succes, vinden we zelf, is dat we terugkijken op een enorm gezellige avond.

Een avond waar we veel mensen uitgebreid in gesprek met elkaar hebben gezien en ook opvallend veel gelach hebben gehoord. Tussen het Ruiken & Proeven door. Met die reden kijken wij dan ook al uit naar een volgende editie, die wat ons betreft niet kan uitblijven na dit geslaagde en vooral sfeervolle evenement. Een evenement dat kan groeien tot een vaste waarde in onze stad, zoals er diverse evenementen zijn in Haarlem die mensen al jarenlang sfeervol en smakelijk verbinden. Vol enthousiasme gaan wij aan de slag met de volgende stap.

Ruiken & Proeven in Schalkwijk is een initiatief van SSHO samen met Wijkraad Boerhaavewijk, DOCK, Stichting Samen Haarlem, TSCS en de Syrische gemeenschap.