Skip to main content
31 maart 2022

SSHO behaalt ANBI-status

categorie:

SSHO behaalt ANBI-status

Na controle op de vereiste punten door ANBI, hebben wij de felbegeerde ANBI-status verkregen. Daarmee wordt het niet alleen voor donateurs aantrekkelijk om te geld te schenken aan SSHO, deze status geeft ook weer dat administratief de zaken op orde zijn bij onze stichting. Dus trots en blij dat we voortaan de ANBI-status dragen.

Hier kun je SSHO terugvinden op de website van de Nederlandse Belastingdienst:
https://www.belastingdienst.nl/rekenhulpen/anbi_zoeken/.


Van anbi.nl:
Weet waaraan u geeft. U als belastingbetaler, donateur en/of begunstigde heeft er belang bij dat u inzicht krijgt in het functioneren van een ANBI goed doel. Vragen die wellicht bij u opkomen zijn:

  • Passen de doelstellingen van een organisatie bij uw wensen, overtuigingen en/of idealen?
  • Wat heeft de ANBI tot nu toe bereikt?
  • Wat willen ze bereiken en waarom verdienen zij uw steun?
  • Welk percentage van uw schenkingen komt terecht bij de doelstellingen van het goede doel?
  • Hoe is het bestuur georganiseerd en is er personeel in dienst?
  • Hoe kunt u contact leggen met de ANBI?
  • Hoe kunt u (financieel) steunen?

Het gaat dus om informatie die van belang is voor transparantie en verantwoording in de filantropische sector. De verstrekking van die informatie via internet is vanaf 1 januari 2014 een wettelijke voorwaarde voor het behoud of de verkrijging van de ANBI-status. Om de ANBI status te krijgen moet de ANBI in het bezit zijn van een beleidsplan en haar financiële verslaglegging op een bepaalde vastleggen. Vanaf 2014 moet deze informatie ook openbaar gemaakt worden (Publicatieverplichting). Deze informatie moet u gratis via internet ter beschikking worden gesteld.