Skip to main content
2 maart 2024

SSHO Jongeren naar de Tweede Kamer

categorie:

SSHO Jongeren naar de Tweede Kamer

Een groep enthousiaste ssho-jongeren bracht onlangs een bezoek aan de Tweede Kamer.

De dag begon met een uitdagende quiz, waarbij de jongeren hun kennis over het parlement en het kabinet testten. Van de geschiedenis van de Nederlandse politiek tot de rolverdeling tussen de verschillende politieke partijen, de quiz bood een interactieve en leerzame start van hun dag. Na de quiz, kregen de jongeren een exclusieve rondleiding door de Tweede Kamer van de iconische blauwe stoelen van de plenaire zaal tot de gangen waar politieke debatten plaatsvinden, elke hoek van het parlement bood een nieuwe kans om de democratische processen van dichtbij te ervaren.

Ervaring van een van de jongeren

“Ik had altijd het gevoel dat politiek niet echt iets voor mij was, maar na vandaag heb ik een heel ander beeld gekregen van de Nederlandse politiek. Ik zie nu juist meer het belang in dat we een meer diverse en inclusieve parlement krijgen. Wellicht kan ik hier een steentje aan bij dragen

De ervaring van de groep Somalische jongeren in de Tweede Kamer illustreert de waarde van educatie en blootstelling aan de politieke processen. Door middel van kennis en begrip kunnen jongeren een actieve rol spelen in het vormgeven van de toekomst van hun samenleving. Hun bezoek aan de Tweede Kamer was niet alleen een educatief avontuur, maar ook een stap richting een meer inclusieve en betrokken samenleving.