Skip to main content
24 oktober 2022

SSHO op de Zaanse Schans

categorie:

SSHO op de Zaanse Schans

Een heel klein stukje Nederland dat zo’n groot deel van de geschiedenis, cultuur en misschien ook wel een beetje van onze duurzame toekomst toont; dat is natuurlijk de Zaanse Schans.

Een uniek dorp in Nederland, vol met houten huisjes, molens en schuren, maar vooral met verhalen van vroeger en nu. SSHO is met een grote groep Haarlemse leden (statushouders, migranten, vluchtelingen) in de bus naar de Zaanse Schans geweest. Niet zo heel ver van huis, en toch een hele reis in de tijd en cultuur.

Over landschap en chocoladekoekjes

Waar de volwassenen zich soms als toerist in Nederland waanden en tegelijkertijd een stukje meer zagen van het land dat zij tegenwoordig thuis noemen, waren de jongeren iets minder lang onder de indruk van alle pracht die de Zaanse Schans te bieden heeft. Verkade biedt namelijk de mogelijkheid om allerlei interactieve spellen te spelen rondom het onderwerp ‘chocoladekoekjes’ en vervolgens kunnen ze ook nog chocoladekoekjes maken. En opeten. Nou, daar kan natuurlijk geen mosterdmolen tegenop.

Een prachtige dag waarbij in een enthousiaste sfeer met z’n allen is genoten van het oer-Hollands landschap. En chocoladekoekjes. Geef mij maar Zaanse Schaaaaans…..