Skip to main content
15 december 2020

SSHO verbinden in het nu

categorie:

SSHO verbinden in het nu

Zondag organiseerde SSHO een landelijke vergadering met ruim 15 Somalische organisaties. Vanuit onze thuisbasis in de Kleine Ringvaart te Haarlem hadden we een mooi gesprek en helemaal coronaproof. Wij waren verbonden in een videomeeting. SSHO is klaar voor nu en morgen.

Doel van de bijeenkomst is de versterking van onderlinge samenwerking en die met overheidsinstellingen op gemeentelijk niveau. Naar aanleiding van de ervaringen van SSHO in samenwerking met andere instellingen in Haarlem vindt er tijdens deze vergadering een levendige uitwisseling tussen organisaties plaats hoe zij de samenwerking in hun gemeente gestalte geven en waar zij tegenaan lopen.

Hierbij hebben we veel ervaring en kennis kunnen delen. Er zijn activiteiten waar we onze krachten kunnen bundelen en we gaan nieuwe gezamenlijke activiteiten initiëren.

Zo kunnen de Somalische organisaties van elkaar leren en met deze know-how elkaar versterken. De FSAN gaat samenwerking en overleg tussen verschillende organisaties stimuleren en faciliteren.

Al met al was het een enerverend overleg. De uren vlogen voorbij en ondanks de afstand voelden we ons toch zeer verbonden. Met de onderwerpen, maar ook zeker met elkaar. Dat is één van de dingen waar SSHO voor staat, wij willen verbinden. Online of in ons gebouw De Kleine Ringvaart. SSHO is klaar voor de toekomst.