Skip to main content
3 april 2023

Succesvolle Iftar-viering in Meerwijk

Succesvolle Iftar-viering in Meerwijk

Afgelopen zondagavond organiseerde Stichting Somaliërs Haarlem & Omgeving (SSHO) en Stichting Samen Haarlem een grote iftarviering in het Wijkcentrum Da Vinci in het hart van de wijk. Het werd dit jaar georganiseerd in Meerwijk om dat de gemeente hier wil starten met de wijkaanpak en onder meer de sociale cohesie in de wijk wil versterken en bewoners meer wil betrekken bij hun leefomgeving. Aan SSHO en Samen Haarlem is gevraagd hier een bijdrage aan te leveren. Wij hebben hier gehoor aan gegeven door onder meer de Iftar in deze wijk te organiseren.

Bij de bijeenkomst waren ruim 160 mensen aanwezig, vooral veel mensen uit de wijk en mensen met verschillende achtergronden: Nederlanders, Somaliërs, Syriers, Eritreaers, Soedanezen en nog meer. Zij zaten allen aan gemixte tafels zodat zij met elkaar in contact konden komen en elkaar konden leren kennen.

De bijeenkomst begon met een korte inleiding door de voorzitter van SSHO waarna de heer Fattah van Pro Demos (Huis van de Democratie) het overnam en deelnemers met een aantal opdrachten aan het werk zette over democratie. Hierdoor ontstond haast automatisch een leuke verbinding tussen mensen.

De avond werd afgesloten met een heerlijke gezamenlijke maaltijd die bestond uit een Marokkaanse soep, Somalische driehoekjes en loempia’s en een maaltijd van rijst en kip met een salade. Er werd ondertussen veel met elkaar gesproken en kennisgemaakt en nieuwe contacten opgedaan.