Skip to main content
15 mei 2023

Terug naar Schalkwijk

Terug naar Schalkwijk

De Pletterij organiseert debatten over lokale maatschappelijke en politieke ontwikkelingen. Dat gaan we nu ook op locatie doen in Schalkwijk. Op verschillende plekken in de wijk en over onderwerpen die spelen in de wijk of buurt. Dat doen we samen met de diverse organisaties in Schalkwijk. Jongeren uit Schalkwijk worden opgeleid om camerawerk, geluid of regie te doen zodat we deze bijeenkomsten ook kunnen livestreamen.

Woensdag 31 mei vindt de eerste bijeenkomst plaats. In 2020 zond de NPO de documentaire ‘Terug naar de Akbarstraat’ uit waarin Felix Rottenberg 20 jaar na zijn vorige documentaire teruggaat naar de wijk in Amsterdam Nieuw West. Wat is er veranderd in deze wijk die bekend stond als de slechtste buurt van Nederland?

Vanavond gaan we met oude en nieuwe Schalkwijkers in gesprek over wat er de afgelopen 20 jaar is veranderd in Schalkwijk. Ooit had deze wijk een slechte naam in heel Nederland. De afgelopen jaren is er veel veranderd. Hoe zien de gasten de ontwikkelingen en wat verwachten zijn van de toekomst in Schalkwijk? Schalkwijk herbergt een kwart van de Haarlemse inwoners en vertoont steeds meer kenmerken van een eigen stadsdeel met een eigen identiteit. Het inwonersaantal zal de komende jaren sterk toenemen door de nieuwbouw van woningen.

Inloop: 19.30 uur.
Tijd: 20.00 tot 21.30

Toegang is gratis maar reserveren is gewenst.

Links bij dit bericht